torsdag den 8. december 2011

Selleriburger 2nd edition, med spinat og karryfyld; Gulerod, pastinak og æble + estragondressing


Madklub torsdag den 8. december.

Idag var menuen simpel, bestående af selleriburger, veggie style. Det var let, og blev lækkert! Dog lige et par justeringer... Det er vigtigt at krydre "selleribollerne"! Evt. ved at krydre æggemassen. Til en anden gang skal vi også være obs på at give sellerien nok tid på panden, sådan så de rent faktisk er bløde nok, og ikke halv rå, det er der lige bid nok i!! Vores estragon dressing blev rigtig god, og lidt peberrodsagtigt, faktisk! Det har vi helt fået smag for... Den stod især godt til karry-rodfrugtsblandingen, som fik et godt twist sammen med æblet. Flot og godt, kort og godt - succes!

Selleribund med sesam, karry blanding af pastinak, gulerod og æble. Dertil spinat og estragondressing. Original opskrift fundet her.

Ingredienser til 4 stk:
8 skiver knoldselleri, ca 1 cm tykke
100 g gulerod
100 g pastinak
1 stort madæble
1 æg
sesamfrø
karry
olie til stegning

Dressing:
1 dl soya yoghurt
1 lille spsk dijonsennep
1 tsk tørret estragon
1 tsk honning
salt og peber

      Skræl knoldselleri, gulerod og pastinak. Skær knoldselleri i 1 cm tykke skiver og skær dem til så de er lige store i diameter (stik evt. cirkel ud med udstikkerring). Vend selleriskiverne i sammenpisket æg og herefter i sesamfrø. Steg dem gyldne i olie. Skær gulerod og pastinak i tern på 1x1 cm og sauter dem på pande (uden at tage farve) til de er møre. Skræl æblet og fjern kernehus. Skær æblet i tern på 1x1 cm.
      Vend terningerne i karry og kom dem på panden med rodfrugterne de sidste 2 minutter. Bland cremefraiche med hakket estragon, dijonsennep, akaciehonning, estragoneddike og smag til med salt og peber.
Selleriburgeren samles således; 1 skive ristet selleri derefter spinatblade, rodfrugtblandingen, en smule dressing efter behov og til slut en skive ristet sesam-selleri som top.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar