søndag den 23. februar 2014

Glutenfri banankage med fuldkorn og chokoladeglasur

Jeg tror nok lige at Tanja og jeg kan overskue praktikken, når den en dag også kan bestå af kage og Nintendo.

Banan og kakao er jo altid et hit! Også i denne kage, som fik en rigtig let og svampet konsistens på trods af den store mængde frugt. Og super let! Den er glutenfri og endda med fuldkorn fra havregryn. Jamen dog.





Ingredienser:

100 g havregryn, blendet til mel*
3-4 spsk fint mel, her boghvede
3-4 modne bananer (giver mest smag)
5 udstenede dadler
3 spsk sukrin melis (evt. akaciehonning, agavesirup eller kokossukker)
3 æg
1-2 spsk kokosolie
1 tsk natron m. top
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljepulver
0,5 tsk kanel
1/3 tsk kardemomme

Glasur:

5 spsk sukrin melis
5 -10 spsk vand
1 spsk kakaopulver
50 g kokosmel
2 spsk kokosolie, smeltet i vandbad (fx lille skål i kop)


*Køb "glutenfri havregryn" hvis du vil være sikker på at der INGEN spor af gluten er. Jeg bruger normale. Havre indeholder en minimal smule gluten, så lidt at jeg har set glutenallergikere spise normale økologiske havregryn uden gener.


Fremgangsmåde

Kage: Alle ingredienserne til kagen blendes, smages til med krydderier og banan. Hældes i en bageform af silikone og bages ved 190 grader i 35 minutter, varmlufts ovn.

Glasur: Rør sukrin med vand, som tilsættes lidt ad gangen. Når du har en glasur, røres denne med kakaopulver, kokosmel og smeltet kokosolie. Tilsæt evt. mere vand. Vend kagen ud på en tallerken, og smør glasuren på kagen mens den stadig er lun. Voila!




Ingen kommentarer:

Send en kommentar