lørdag den 8. oktober 2011

Regnbuesalat og madmuffins med rodfrugter

Madklub torsdag den 6. oktober. Så blev det igen min tur til at være vært... Med "Taste the Rainbow" tema. Salaten blev rigtig flot og indbydende med farverne og fik en frisk smag med appelsin vinaigretten. Dog fik vi et nummer for meget kål med til min smag... Men det er fint med adjustments! Vores muffins fik en lidt sjov konsistens og var lidt på øjemål. Måske for meget? Så længe smagen stadig er i top er det vel okay! Planen var at de skulle blive lilla ved at bruge en smule lilla majsmel, men da rødbeden allerede havde gennemfarvet det hele fuldstændigt, tænke vi at det ville være overflødigt. Derfor var det os også en gåde, hvorfor de ikke forblev lilla efter de var blevet bagt? Ingen spor af rødbedens farve, det lignede nærmere noget spræng fyldt med græskar så orange var de indeni.



Vores dessert cookies blev heller ikke helt så røde som planlagt og havde lidt svært ved at hænge sammen. De var stadig gode og hyggelige at spise, så sammen med teen af vores nye mynte planter var alt jo fint alligevel! Lidt farve fail rundt omkring, men vi fik da smagt på regnbuen...

Regnbuesalat
Fra Caroline Fibæks raw food kur

Spinat, hakket
Blandet salat, hakket (her hvidkål)
Revet rødkål
Rød peber, i tern
Revet gulerod
Gul peber, i tern

Vinaigrette:
Saften fra en appelsin eller 3 mandariner
2 spsk. olivenolie
Hakket persille (her mynteblade)

Anret salaten med spinat og grøn salat nederst, dernæst rødkål, rød peber, gulerødder, og til sidst gul peber.
Server med en vinaigrette af saften fra 1 appelsin eller 3 mandariner blandet med 2 spsk. Oliflix olivenolie og 2 tsk. hakket persille.




Rodfrugtmuffins
11-12 stk. Modereret efter den også gode opskrift på courgette-muffins fra opskrifter.dk

1 stor rødbede
2 små gulerødder
1 sød kartoffel
1 pastinak
1 dl soya mælk
2 spsk olivenolie (gerne 4)
2 æg
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver (gerne 2)
185 g speltmel (gerne mere)

Grøntsagerne rives groft (pres evt. væden fra). Ingredienserne blandes og dejen kommes i muffinforme. Bages herefter ved 225 grader i 15-20 minutter.

Vi kunne med fordel have brugt mere mel, da dejen med denne grønsagsmængde blev meget, meget klistret, sådan at det lignede at de ikke var færdigbagt. Desuden var de lidt kompakte, og kunne måske godt tåle dobbelt op på bagepulver. Der kunne også godt have brugt mere olie, da de hang fast i bageformen. Planen var også at tilføje lidt lilla majsmel for at gøre dem lidt sjove, men det undlod vi da rødbeden så ud til at klare arbejdet. Den flotte røde farve forsvandt desværre under bagningen.




Raw is cookies med vandmelon
Efter inspiration af Caroline Fibæks raw cookies

Bund:
2,5 dl dadler, udstenede
2,5 dl tørret vandmelon (evt. iblødlagt, vores stykker blev lidt store)
1 knsp himalayasalt
2 spsk agavesirup
8 dl kokosmel (eller efter behov)

Grøn is:
2 bananer
1 tsk spirulina
1/2-1 tsk stevia

Rød is:
1 banan
1 håndfuld jordbær
1-2 tsk tropisk smoothie booster efter behag

Dadler blendes sammen med salt og agavesirup til en lind masse, tilsæt vandmelon i små stykker. Tilsæt evt. en smule vand hvis det ikke kan køre rundt. Ælt massen godt sammen med kokosmel og rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til den er ca. 1/2 cm tyk. Udstik kagerne med en glas med tynd kant og læg dem forsigtigt på en tallerken i fryseren indtil de er blevet en smule hårde.

Blend herefter ingredienserne til ismasserne og fordel det på halvdelen af de små kager og læg den anden halvdel på som låg. Frys igen.

Tip. Pga. jordbærrenes højere indhold af vand/is fik disse kager små isflager i som ikke var ligeså sjove at bide i. Erfaring siger mig nu, at blendet (og frossen) banan giver det bedste resultat. Prøv med færre jordbær.



Te af appelsinmynte og jordbærmynte.

3 kommentarer:

  1. Mon muffins kan laves glutenfri med majsmel/rismel?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej! Beklager jeg helt har overset din kommentar :) nu svarer jeg alligevel for god ordens skyld. Har du mon lavet muffinsne? Jeg tror godt du kan lave dem glutenfri, når det ikke er mere mel det handler om - men jeg tror måske, at de bliver en smule mere bastante :)

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

    SvarSlet