tirsdag den 4. marts 2014

Laktosefri rødbedeis med swirl af lakridsis

Her er mit tredje forsøg med rødbede is, og nok det mest vellykkede! Den her blev jeg virkelig tilfreds med. Rødbedeisen smager selvfølgelig af rødbede, og det skal man lige vænne sig til. Men når det er sagt, så går dadler rigtig godt med rødbede, hvis jordede smag opvejes heraf. Samtidig giver mandelsmøren en god kant.

Rødbedeisen er den søde pendant til lakridsisen som er ligeså karakteristisk, men uden at være direkte sød. I denne variant er chokoladesauce unødvendig og forvirrende. Du kan let lave denne opskrift "raw", hvis du ønsker.




Ingredienser til 2-3 portioner

Rødbedeis
50 g cashewnødder
1 dl vand
3-5 dadler
1 spsk sirup, her agave
1 spsk mandelsmør
75 g rødbede uden skræl

Lakridsis
50 g cashewnødder
1 dl vand
4 dråber stevia til at søde med, alternativt sirup, men uden at det bliver sødt!
3 tsk lakridspulver


Fremgangsmåde

Rødbedeis: Blend nødder med vand til en ensartet masse. Tilsæt dadler og rødbede, blend. Smag til med sirup og mandelsmør, og blend til en silkeblød konsistens.

Lakridsis: Blend nødder med vand til en ensartet masse. Smag til med lakridspulver og stevia og blend helt fint.

I en tupperware lægges først et lag rødbedeis, herefter et lag lakrids, og så resten af rødbeden. Brug en kniv til at lave swirls: Start i et hjørne og før spidsen af kniven fra side til side mens du bevæger dig ned mod den anden ende af bakken. Hver gang du når en væg løfter du lidt op i kniven, sådan at du får løftet lidt af lakridsisen højere op i lagene. 

Fryses i 3-6 timer, eller natten over. Stil da isen i køleskabet to timer før den skal spises. 

2 kommentarer:

  1. Hej :-)
    Det lyder som en spændende is :-)
    Men er kommet i tvivl - skal rødbeden være kogt eller rå?

    SvarSlet
  2. Hej Britta, den er som regel lidt af en overraskelse i hvert fald! Jeg bruger rødbeden rå, og vil egentligt foretrække det sådan. Isen kan dog godt blive en smule grynet, hvis du ikke blender rigtig godt. Hvis du koger den, bliver det måske lettere/hurtigere at opnå en rigtig cremet konsistens (afhængigt af dit køkkenudstyr :)).

    SvarSlet