Uforglemmelig thaisalat
Denne lækre godt krydrede salat, fandt vi opskriften på i bogen: "Glød og glæde med raw food" af Vibeke Amdisen.
¼ kålhoved
1 squash
4 gulerødder
1 bundt frisk basilikum (finthakket)
1 bundt frisk mynte (finthakket)
1 bundt frisk koriander (finthakket)
½ dl cashewnødder (grofthakket)
OBS et eller to af krydderierne kan erstattes med tørre
Thaidressing:
2 spsk. citronsaft
2 spsk. æblecidereddike
¾ dl tamari
2 spsk. agavesirup
½ dl olivenolie
1 fed hvidløg
1 stykke frisk ingefær
1 tsk chilipulver
1 spsk. Karry
Havsalt og peber
Thaisalat: Snit eller riv kål, squash og gulerødder i foodprocessoren og bland det hele i en skål sammen med de finthakkede friske krydderier.
Thaidressing: Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller blender og blend.
Hæld dressing over salat og bland godt.
Pynt med frisk koriander.
Dulse med persille
(4 pers.)
Ingredienser:30 g. Dulse blade,
2 spsk. finthakket persille,
1 finthakket skalotteløg,
½ spsk. sojasauce,
1 tsk. Dijon sennep,
1 spsk. risvinseddike.
Tilberedning:
Lad Dulse trække i koldt vand 1 min. Lad det dryppe af og fjerne hårde dele. Skær i små stykker. Bland sojasauce, vineddike, sennep, persille og løg. Tilsæt Dulse. Bland det godt og servér 15 min. efter.
Æblegrød
Dessert-opskriften er fra bogen: "Raw delight" forfattere: Erica Palmcrantz Aziz, Irmela Lilja
4 portioner
Vær opmærksom i efteråret, hvor vi har vidunderlige æbler herhjemme! Køb store mængder og frys ned i portionspakker.
4 æbler
2 dl rosiner, udblødte
1 dl vand, eller udblødningsvandet fra rosinerne
Udblød rosinerne 1-4 timer. Kør ingredienserne til en jævn konsistens i blenderen. Server grøden, som den er, eller med fløde.
Sesamfløde
Rigtig god til frugtgrød og rig på kalk.
2 dl sesamfrø
4 dl vand, eller udblødningsvandet fra de tørrede frugter
5 figner, dadler eller abrikoser
Udblød frugten i 4-10 timer. Blend sesam med vand. Tilsæt den udblødte frugt og blend igen. Tips! Fløden kan sødes med banan eller andet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar