søndag den 24. marts 2013

Pære-pinje knækbrød med boghvede. Raw.

Og jeg har lavet knækbrød! Pære smager fantastisk kombineret med nødder og især pinjekerner. Denne gang blev det i kombination med græskar, ingefær og dejlig crunch fra forspiret boghvede. Simpel opskrift og lynhurtigt at lave. Knækbrødet har fået en fin og sart grøn farve. Lækre som snack, tilbehør til en hurtig frokost eller som del af dessert.


Ingredienser, 1 plade fuld i dehydratoren eller en lille bunke som på billedet.
  • 50 g boghvede (iblødlagt 8-10 timer, skyllet grundigt og drænet natten over i et dørslag)
  • 100 g græskarkerner
  • 30 g pinjekerner
  • 1 pære
  • 1 cm ingefær, skrællet og skåret i mindre stykker
Fremgangsmåde:
  1. Blend græskarkerner og pinjekerner til mel, puttes i en skål.
  2. Blend pære og ingefær til mos, eller så finthakket det nu kan (tilsæt evt. 2 spsk vand).
  3. Bland mos med nøddemelet i skålen, og vnd boghveden i.
  4. Fordel dejen på et stykke bagepapir i ca. 0,5 cm tykkelse.
  5. Dehydrer ved 40 grader i 16 timer, mere eller mindre afhængigt af ønsket tekstur. Mine er tilpas knasende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar