Ingredienser til 13 stk
4 dl havregryn, finvalsede - evt. glutenfri
250 g kokossukker
2,5 dl peanutbutter
1 banan
0,5 dl vand - eller vand til at det hænge sammen
2 tsk bagepulver
en smule salt
en smule salt
100 g 70% chokolade, grofthakket
Fremgangsmåde
Dejen æltes sammen, gerne med hænderne. Tilsæt en smule vand, eller nok til at det bliver en klistret masse. Ælt nødder og chokolade ind i dejen og fordel dejen i rustikke kugler som trykkes en smule flade. Kokossukkeret smelter og gør dem fladere under bagningen.
Bages 12-15 minutter ved 175 grader. De vil stadig være bløde når de tages ud af ovnen, efterhånden som de køler af karamelliserer kokossukkeret så de bliver hårde.
Variationer
Opskriften kan fint laves med en god honning istedet for kokossukker. Ønsker du en mere lind dej, kan du bruge en banan ekstra. Og så er karamel fudge også et glimrende, og gennemtestet bud på fyld!
Trine er lækker.
SvarSletYou got it right, Hjalte!
SvarSletGod kombi med havregryn og peanutbutter.
SvarSletDe ser lækre ud og jeg blev lækkersulten :-)