Da Jakob var på besøg i fredags lavede vi laksefrikadeller med kikærter. Vi har prøvet at lave disse før men erfarede hvor vigtigt det er at putte godt med krydderier i! Fyr på! Næste gang kunne de med fordel laves en smule grovere for en mere interessant tekstur.
Her serveret med babyspinat, hvidløgsspirer, raw mangochutney og aubergine chips. Spændende med hvidløgsspirerne som i øvrigt er virkelig flotte. Auberginechips er som altid et hit!
Laksefrikadeller med kikærter, 10-12 stk
- 2 laksefileter, ca. 140 g (ferske eller optøede)
- 1/2 dåse kikærter
- 1 æg
- 1 cm frisk ingefær, finthakket
- 1/3 frisk chili, finthakket
- 1 lime, saft - evt. skal
- Godt med salt og peber
- 0,5-1 tsk spidskommen
- Evt. 0,5-1 dl kikærtemel
- Olie til stegning
Fremgangsmåde:
- Frigør laksekødet fra skælsiden og skær i mindre stykker.
- Blend alle ingredienserne på nær mel til en ensartet masse. Tilføj kikærtemel hvis dejen er for tynd. Ønskes en mere grov dej kan du blande ingredienserne i en skål istedet - finthakke kødet og mose kikærterne. Alternativt kan kikærterne tilsættes efter de andre ingredienser er blendede og herefter kun blende kortvarigt.
- Steg i olie ved middel varme (fiskeproteiner er følsomme pga. det lave indhold af bindevæv), ca. 5-7 minutter på hver side eller til de er gennemstegt.
Raw mangochutney, til 2 personer
- 1/3 frisk mango
- 1/2 lille rødt æble
- 1/3 frisk chili, finthakket
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 spsk agavesirup
- En smule salt, peber og karry
Fremgangsmåde:
- Alle ingredienser blendes til massen er finddelt, tilsæt evt. en 2 spsk vand. Forvent ikke at chutneyen bliver flydende ligesom de opvarmede :)
Aubergine chips
- 1 aubergine, skåret i tynde skiver
- Olivenolie
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Pensl aubergineskiverne med olie, drys med salt og peber. Bages ved 175 grader til de er gyldne - hold øje med dem - mellem 20-30 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar