onsdag den 15. maj 2013

Syrlig nøddetærte med chokoladesauce og mango-avocadosorbet. Raw. Glutenfri og uden tilsat sukker.

Forleden fik jeg endelig lavet en opskrift fra Umahro Cadogans "Herrerevolution", en frossen valnøddetærte med banan-mango-avocado-hørfrø creme til, som jeg længe har været lun på! Jeg har ændret lidt på mængde og ingredienser, og også serveret tærten med chokoladesauce. Lidt bitter carob går godt med tærtens syrlighed og den søde frugtsorbet. Delicata...



Nøddetærte
  • 2 dl valnødder
  • 2,5 dl paranødder
  • 3 dl dadler, friske
  • 1 lille citron, saft + skal (riv skallen først, presses derefter)
  • 1/4 tsk vanilje
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/4 peber
  • 1 spsk kokosolie

Mango-avocado sorbet
  • 1 frossen banan, skåret i mindre stykker
  • 1/2 avocado
  • 1/2-1 dl frossen mango (prøv evt. men hindbær næste gang)
  • 1 spsk chiafrø
  • En bitte smule vand så det kan køre rundt

Chokolade sauce (cirka mål, smag til)
  • 3 spsk kokosolie
  • 1 spsk carobpulver
  • 1 knsp salt

Fremgangsmåde:
  1. Blend 1 dl paranødder til groft i en food processer, blend resterende nødder til mel. Hældes i en skål.
  2. Blend de bløde dadler med en smule af citronsaften, bare så de ikke er hele.
  3. Tilføj nøddemel (lidt ad gangen), citronskal og krydderier til dadlerne og blend godt. Tilføj citronsaft undervejs til passende konsistens og syrlighed. Alternativt, tilføjes en bitte smule vand hvis massen ikke vil samles. Er dejen for våd, tilsættes mere nøddemel.
  4. Smør en tærteform med kokosolie og pres kagedejen ud heri. Fryses i 4-5 timer, og tages ud af fryseren lidt før servering og udskæres.
  5. Smelt kokosolie over et vandbad. Rør og smag til med carob og salt.
  6. Blend ingredienserne til sorbeten, tilsæt chiafrø til sidst.
  7. Anret og server.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar