onsdag den 29. maj 2013

Raw bananasplit med chokoladesauce, kakao- og vaniljeis

Fantastisk med besøg af Trine her i løbet af de sidste dage. I weekenden gik det ned! Og vi fik eksperimenteret dejligt meget med vores favorit måltid, desserten! Lørdag: Banana madness. Dejlig simple opskrifter på is, hvis man selv vil prøve at lave en bananasplit fra bunden, som ellers består af flere komponenter, og på raw manér. Hele desserten er baseret på bananer, men hvis ikke det skulle være her, hvornår så?! Så kan man tale om at spise varieret, men for denne ene gang... Og anyway, så vil jeg nu hellere spise mange bananer, end en base af sukker og fløde :)

Det var intentionen at forsøge os med at lave kokosflødeskum og toppe desserten med denne. Desværre undervurderede vi nødvendigheden af, at kokosmælken skulle være kold, og vi måtte derfor nøjes. Ikke at desserten dermed ikke var tilfredsstillende! For det var den. No compromising, meen det ville da have været prikken over i'et! 
Da kokosmælken var ordentlig kold dagen efter, forsøgte vi os frem og det med glimrende resultat! Bestemt anbefalelsesværdigt, dejlig konsistens og smag - ikke helt som flødeskum, men for os - bedre end flødeskum.


In total - overblik over fremgangsmåde: 
  1. Stil kokosmælken på køl 1 døgn for brug.
  2. Forbered chokoladeis 3-5 timer før servering.
  3. Umiddelbart før servering forberedes chokoladesauce, evt. kokosflødeskum og bananis.
  4. Anret en gennemskåret banan i en skål, en kugle af hver slags is, en smule flødeskum(next time!) og drizzle med chokoladesauce.

Step 1: Chokoladeis (med inspiration i Caroline Fibæk)
  • 2 bananer
  • 1 dl pekannødder
  • 1 dl vand
  • 3-4 spsk kokospalmesukker
  • 1 spsk carob (eller kakao)
  • 1-2 spsk kakaopulver, efter smag
  1. Blend pekannødder til mel i en food processor, tilføj vand, bananer og kokossukker. Blend til en cremet konsistens og smag til med carob og kakao. 
  2. Hæld cremen i en tubberware og frys i 3-5 timer før den skal serveres. Rør i massen undervejs så den fryser jævnt. Er isen gennemfrossen efter en nat på køl, tages den op 30-45 minutter før.

Step 2: Chokolade-carobsauce
  • 0,5 dl smeltet kokosolie (ca. 1 stor spsk)
  • 1 spsk carob (eller kakao)
  • En smule knust havsalt
  • Evt. 0,5-1 spsk honning eller agavesirup, efter smag
  1. Smelt forsigtigt kokosolie i et vandbad, i en lille plastik- eller glasskål som tåler varme. Vandet behøver ikke at være kogene for at olien smelter. Varmt/semi varmt fra hanen går an. 
  2. Rør med carob og havsalt, evt. honning. 
  • Jeg undlader honning fordi jeg elsker smagen af carob, som for mig har en tilpas bitterhed som står i fin kontrast til resten af desserten med sin gode sødme.

Evt. step 3: Kokosflødeskum (ikke raw)
  • 1 dåse kold kokosmælk (ikke light), stilles på køl dagen før brug
  • Vaniljepulver
  • Flydende stevia, honning eller kokossukker
  1. Tag dåsen ud af køleskabet, vend den på hovedet og åben. 
  2. Hæld det tynde kokosvand fra, og gem til fx smoothies eller suppe. Du skal stå tilbage med det tykke og hårde kokosmælk. 
  3. Pisk kort til en luftig konsistens, tilføj vaniljepulver og sødme efter smag, og pisk igen. 
  • Tip: Hvis du står med en meget bastant skum, hjælper de flydende måder at søde på som fx honning, ellers kan du tilsætte en bitte bitte smule af kokosvandet.
  • Se evt. udførlig guide her.

Step 4: Banan-vaniljeis
  • 2 frosne bananer (skrællede, skåret i mindre stykker og frosset)
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  1. Tag bananstykkerne op af fryseren 10 minutter før. 
  2. Blend i en food processor til en iset masse, bliv ved til de små stykker samler sig til is. 
  3. Tilsæt vaniljepulver undervejs. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar