søndag den 21. april 2013

Mango cookies med kokos, boghvede og nødder. Raw. Uden gluten, laktose og tilsat sukker.

Det går ned i det lille raw køkken! Har længe kunne tænke mig at afprøve cookies i dehydratoren, og nu blev det med mango...


Ingredienser, til ca 20 stk
  • 1 dl boghvede, udblødt i 5-8 timer
  • 1/2 dl hørfrø + 1 dl vand, udblød til en gel i 0,5-4 timer
  • 1/2 + 1/2 dl kokosmel, revet
  • 1,5 dl mandler, malet til mel
  • 1 dl paranødder, malet til mel
  • 2 dl tørret mango + 2 dl vand, udblødt i 4 timer (jeg brugte Urtekrams, og klippede dem i mindre stykker med saks for lettere at kunne måle i decilitermål, og for at lette udblødningsarbejdet)
  • Saften af 1/2 citron
  • 3 tsk mesquite pulver
  • 1 tsk vaniljepulver

Fremgangsmåde:
  1. Hæld vandet fra mangostykkerne - gem vandet. Kør dem i food processoren med resten af ingredienserne på nær boghvede og den ene portion kokosmel.
  2. Saml dejen til en klump i en skål
  3. Hæld vandet fra boghveden og skyld den godt i en sigte, rør i dejen sammen med kokosmel
  4. Form til kager, 1 spiseskefuld til hver, og læg dem på bagepapir på en bageplade
  5. Bages i 8-12 timer ved 30-42 grader
Næste gang vil jeg prøve at bruge allerede dehydreret boghvede, og se om de giver mere crunch, hvis de da ikke optager væden fra kagerne.

Kagerne har en fin størrelse, smager godt af mango, har dejlig mange ingredienser at se og tygge på, samtidig med at de er bløde og alligevel knasende, men uden at ligne knækbrød. Ai ai ai!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar