søndag den 25. september 2011

Græskartærte og fiskefrikadeller

Fiskefrikadeller
5-6 pers., eller til 3 og middagsmad to dage efter;)

Vi hentede lidt inspiration fra forskellige opskrifter, justerede lidt hist og her, og endte ud med følgende opskrift.

600-700 gram hellefisk
2 gulerødder
1 rødløg
1 dl sojamælk
2 æg
ca 1 dl mel, hvis ikke mere
2 spsk olie
Evt. gurkemeje
Herbamare urtesalt fra A. Vogel
  1. Gulerødder og rødløg snittes i foodprocessoren.
  2. Blend den optøede eller let frosne fisk til fars sammen med æg, olie og sojamælk. Tilsæt mel, evt. mere end angivet da farsen ikke må blive for tynd. Krydrer med salt, peber og evt. gurkemeje for en flot gul farve.
  3. Blend eller bland de snittede gulerødder og rødløg i farsen og lad den hvile i køleskabet.
  4. Steg i rigeligt med olie og krydrer gerne med A. Vogels urtesalt. Giv dem 4-6 minutter på hver side.

Græskartærte
6 pers.

Vi brugte en opskrift fra Arneo Nizzolis bog "Græskar" og justerede lidt i den så det passede til vores spisevaner og travlheden i køkkenet!

Tærtedej:
350 g mel 350 g speltmel
150 g smør 3 spsk olie
1 dl koldt vand
1 æg
salt

Fyld:
1 kg græskar 1200 g græskar
250 g fast provoloneost ingen ost
5 skiver sandwichbrød intet brød
1 æg 3 æg + lidt sojamælk
stødt kanel
lidt salt
  1. Blend mel med olie, æg, vand og salt til en fast masse. Formes til to kugler - den ene lidt større end den anden - (vi nøjedes med en) og de pakkes ind i film, lad hvile i køleskabet i 15 minutter.
  2. Græskaret skrælles, skæres i mindre tern og koges i 15 minutter med lidt salt.
  3. Smør en tærteform og drys med mel. Rul den største kugle dej ud til den har en tykkelse på 3 mm og beklæd tærteformen med den.
  4. Læg sandwich brød i formen, så et lag græskar skåret i mindre stykker ovenpå, drys med salt og kanel. Herefter halvdelen af osten og endnu et lag græskar, salt og kanel og igen ost.
  5. Nu lægges den sidste del af dejen som låg på tærten og tærten lukkes med en gaffel rundt i kanten. Tærtelåget pensles med æg og bages ca. 50 minutter ved 180 grader.
Vi undlod nogle ingredienser og brugte desuden alt dejen i bunden, det blev lidt tungt og desuden ikke gennembagt. Næste gang lader vi bunden forebage og deler den evt. i to, en bund og en top. Brug en gaffel og prik huller i bunden inden den kommes i ovnen i 10-15 minutter. Vi lagde bare græskarfyldet i formen, et enkelt lag og krydrede det, hvorefter vi hældte en blanding af æg og sojamælk over. Vi nøjedes med 35 minutter i ovnen. Resultatet blev godt, men med de små justeringer ville det nok være endnu bedre!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar