onsdag den 1. februar 2012

Krydderurtekylling, marinerede rødløg, søde kartofler og broccoli

Madklub torsdag den 26. januar. Sidste torsdag var menuen ikke særlig avanceret, menuen var ovnstegt kylling med timian og rosmarin(og rigeligt af det), søde kartofler skåret i skiver(tykke, så det ikke blev chips! NAJS) og fordi vi skal øve os i broccoli og tomater, fik vi det med en peberrods- og senneps dressing til. Det nye ved måltidet var rødløg i sursød sauce som var lavet raw. Det var faktisk rigtig lækkert og umådeligt simpelt tilbehør.

Til dessert blev det raw bananasplit. En perfekt moden banan til hver portion som skæres over på langs og lægges i en skål. Vi havde lavet flødeskum til at kokosfløde efter inspiration af Luna Månebarn, vi puttede en smule vanilje, salt og stevia i. Desværre fik vi pisket for længe så flødeskummen blev grødet og faldt fra hinanden, men smagte stadig! Jeg har prøvet at lave den igen efterfølgende hvor den blev rigtig god, her tilsatte jeg lidt agavesirup istedet. Skummen bliver ikke helt så cremen som med fløde, men stadig rigtig god! Chokoladesovs igen efter Carolines rawtella, dog uden kakaonibs, som rigtig fremhæver bananens sødme. Næste gang kunne man godt upgrade med en is af en slags.

Pga. flødeskums failen bliver billederne her ikke lige fede med den kokosmælk der løber fra, men lige for en idé om at det godt kunne blive vældig nice en dag! ;) så billede her alligevel.


Rødløg i sursød sauce - raw. Af Renée Voltaire.

1 stort rødløg
1/2 tsk. salt
1 spsk. honning eller agavesirup
saft fra 1 lime
nogle duske persille

Løget skæres i tynde skiver (vi prøvede på spaghettimaskinen til "skruer"(?) - de blev lige rigeligt lange), og puttes i en skål sammen med salt hvor det står et par minutter. Agave og lime røres sammen og hældes over løgene som marinerer i 5-10 minutter(til de bliver bløde, og det gør de!). Drys med grofthakket persille. Renée foreslår at servere til grillet fisk eller kylling og ovnbagte grønsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar