fredag den 11. november 2011

Aubergineruller med tomat og pistacie + fennikelsalat. Dessert tapas, raw.

Opskrifterne til menuen, både hovedret og tapas, findes i indlægget her.

Madklub torsdag den 10. november. I torsdags havde jeg valg en menu som Trine og jeg lige blev nød til at diskutere inden vi gik igang... Menuen stod på aubergineruller med forskelligt fyld. Normalt spiser ingen af os ost både pga. smag og allergi, så da opskriften bød på gedeost, måtte vi vælge om vi var chickens eller ej. Vi besluttede at udfordre os selv... Så vi fik købt en "gederulle" og gik igang med vores alternative bud på en menu ala Mortens aften. Lidt fjerkræ fik vi med!

Den ene halvdel af auberginerullerne fik fyld af quinoa, æg, hvidløg, forårsløg, kapers, oregano, pistachienødder, og gedeost. Den anden halvdel fik samme blanding bare uden gedeost og så et stykke kylling i. Alle toppet af med lækker tomatsovs og pistachienødder. Da vi så endelig fik serveret og smagt på rullerne, var der vidst heller ikke rigtig nogen tvivl om, hvilke vi bedst kunne lide... Vi har nu et vældig, vældig retfærdigt grundlag for at sige, at vi ikke bryder os om gedeost. Jeg ved ikke om vi fik for få af de andre ingredienser i, i hvert fald var smagen af gedeost meget dominerende så de andre smagsnuancer ikke fik lov at komme frem. Men hvis man har en ting for gedeost, tror jeg retten har godt potentiale, bare man lige tilføjer lidt mere af de andre ingredienser i fyldet. Jeg synes det lød rigtig lækkert, vi kunne så desværre bare ikke lide en af hovedingredienserne ;) Det kan dog klart anbefales med kylling, det gav et lækkert bid og stod godt til auberginen!

Nu blev vi ikke vildt mætte fordi vi ikke fik spist halvdelen af rullerne, men så var der plads til en lille udvidelse i desserten... Den var egentligt kun tiltænkt som appelsinsalat og en lille bountykage. Vi fik lavet den lækreste dessert tapas! Det var for sindssygt, det var det! Noget af det bedste jeg har smagt. Super lækkert hint af appelsin i moussen og så spillede de forskellige frugter ufattelig godt sammen i salaten. Vi erstattede granatæble med sharonfrugt og hindbær, og ifølge vores smagsløg, så er det en endnu bedre kombination! Simpelthen fantastisk. Vi var ok begejstrede, som det muligvis fremgår;)

Aubergineruller; en med gedeost og en uden og med kylling. Salat af spinat, grøn peber, fennikel, avocado, solsikkekerner, rosiner og tørret olie/eddike dressing.
Shot af friskpresset appelsinsaft, chokolade-appelsin mousse, bountykage og appelsinsalat.
Alt sammen raw.
Bounty chokolade med mandel/kokosbund, dadelfyld og chokolade.
Appelsinsalat af appelsin, hindbær, sharonfrugt, limesaft og vanilje.
Ready, set, GO!

4 kommentarer:

  1. Begejstringen vil ingen ende tage :D DAAARJLI' aften! Er i så heldige hjemme i dit hus, at i stadig har en hal gederulle liggende på køl? :) Næste gang hjemme ved mig har jeg store planer om at vi skal komme til at elske broccoli i form af suppe (for Umahro har sagt, at den er god)! (der vil også komme mad på bordet som helt sikkert bliver hit - for tænk nu hvis det ender med broccolisuppen som med gederullerne)

    SvarSlet
  2. Det vil den bare ikke); jeg har faktisk lige spist appelsinsalaten med lidt yoghurt på og mysli på og så med splittede mandler, også der helt fantastisk! HAHA ja! Vi har STADIG en gederulle. Der er åbentbart heller ikke andre der vil ha' den? Men det lyder som en god plan du har dig! Og så camoufleret som suppe. Ville virkelig gerne elske broccoli, så jeg håber Umahro kan gøre os til nogle små wizzards. Men altid, altid nice med en plan B ;)

    SvarSlet
  3. Mh hvor lækkert at bruge appelsinsalaten dertil.. <3 vanilje <3. Hahah! hvorfor vil de andre ikke ha' den da? det er ellers flinkt du sådan gemmer den til fx andre.. Ja jeg glæder mig til broccolisuppen:) lad os blive wizzards yay!
    Hehe ja - den sikre plan B vil altid være nice.

    SvarSlet
  4. My oh, MYSTERY!;-*** du kan også spørge om din mutti vil ha' den. Så kan du få den lidt...

    SvarSlet