Et lille eksperiment fra weekenden! Havde lavet raw chokolade i weekenden forinden, så havde sådan en lyst til at lave cookies som jeg kunne tåle. Chokoladen forblev ikke raw, men det er jo så hvad det er, lidt ærgerligt måske :)
Jeg har sjusset mig lidt frem, og det lykkedes egentligt ganske godt ved at tage udgangspunkt i en simpel Arla opskrift. Opskrifterne ligner dog ikke hinanden længere.
Jeg har tilpasset størrelse, og så ellers erstattet og tilføjet som jeg havde lyst med en lille tanke om konsistenser i baghovedet.
Det blev til en portion lækkert luftige cookies med en herlig sødme, en bismag af kokospalmesukker og peanutbutter. Dejligt atter med duften af hjemmebagte cookies i køkkenet, perfekt søndagsstemning. Kunne dog godt have tænkt mig, at de var en smule tungere, mere crispy, en anden gang. Så må vi se om det kan lykkes :)
1 æg
1 lille æble, ternet
2 spsk peanutbutter
100 g kokosolie/oliven - 50/40
125 g sukker - 50 kokospalme - 65 dadler
0,5 tsk salt
0,5 tsk vaniljepulver
0,5 tsk kanel
1 dl havregryn + 2 spsk
70 g sigtet speltmel
0,5 tsk natron
Chokolade efter behov
Blend dadler og æbletern med en smule vand, kun nok til at det netop kører rundt, skrab evt. siderne ned undervejs. Tilsæt peanutbutter, blend. Rør kokosolie og olivenolie sammen i en skål og tilsæt kokospalmesukker, rør. Put sukkermassen i blenderen med de andre ingredienser. Tilsæt vaniljepulver og salt, blend.
Bland æg, mel og natron i en skål, tilsæt havregryn. Rør sukker/oliemassen i. Hak chokolade i størrelse efter behag og rør i. Pas dog på, at de ikke bliver for små, ellers bidrager chokoladen blot som udefinerbar sødme - det er jo lækkert når man kan smage og mærke at det er chokolade;)
Bages ved 200 grader i 10-13 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar