mandag den 26. september 2011

Laksespyd, tangsalat og Ananas- og limepanacotta

Laks med tamari og ingefær
4 portioner

Laksespyd:
400 g laksefilet
1 rødløg
1 peberfrugt
1 squash
4 træspyd
Tamarimarinade:
1 dl tamari
2 spsk honning
2 cm ingefær, revet
Tilbehør:
sorte ris
sorte sesamfrø, som drys

Kog de sorte ris efter posens anvisning. Skær laksen i store tern. Rør tamari, honning og ingefær sammen i en stor skål, og vend derefter laksestykkerne rundt i marinaden og lad dem trække i 15 minutter. Pil løget og skær det i både. Rens peberfrugten og skær den i store tern, squashen skæres i tykke skiver. Sæt grønsager og laks skiftevis på træspyddene og læg dem i et ovnfast fad. Hæld resten af marinaden over spyddene og steg dem i ovnen, ved 175 gader i 10-15 minutter. Stænk lidt tamari på og drys med sesamfrø. Server spyddende med sorte ris.

Tangsalat:
4 portioner

2 pakker tangsalat (fx Algsallad)
1/2 rødløg, i skiver
1 fed hvidløg, hakket
1 tsk grønsagsbouillon
2 spsk tamari
1 nip stærkt urtesalt
1 håndfuld spinat
1 æble i skiver
1 spsk olivenolie
evt. 100 g groftrevet rødbede

Læg tangen i blød i 10 minutter. Hæld derefter vandet fra. Brun rødløg, hvidløg og ingefær i olie på en pande. Krydr med grønsagsbouillon, tamari og urtesalt. Lad det herefter afkøle. Vend tangsalat og spinat i, og pynt med skiver af æbler.

Ananas- og limepanacotta
4 små glas

5 skiver frisk ananas, uden skræl
1 dl cashewnødder, usaltede
saft af 2 lime
2 spsk. kokosolie
1 spsk honning
nogle friske hindbær som pynt på toppen

Brug en stavblender og blend ananasskiverne med cashewnødder, limesaft, kokosolie og honning til cremen er rigtig glat. Hæld cremen i små serveringsglas, og stil dem i køleskabet til de stivner (ca. 1 time). Server panacottaen afkølet med hindbær på toppen. Superlækkert!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar