torsdag den 6. december 2012

Pebrede raw cookies med appelsincreme - juleinspirerede

I anledningen af Tanjas 25 års fødselsdag (som jo på så fin vis blev fejret med masser af kanel, nu hun endnu er ugift) fandt jeg på nogle julede raw kager med cremefyld.

Selve "kiksene" får et julet hint fra kanel, kardemomme og ingefær. Cremen af appelsin, og er egentligt lavet med inspiration i en raw panna cotta som vi har lavet før. Så den kan selvfølgelig spises uden kiks, ligesom kiksene også er fremragende uden cremen!

Kiks, 10-12 stk (5-6 hele)
2 dl pekannødder, blendet til mel
1 dl paranødder, blendet til mel
1 lille økologiske æble, blendet til små stykker (blendes efter nødderne, mens beholderen endnu er tør)
5 friske dadler
2 tsk kanel
1,5 tsk kardemomme
0,5 tsk ingefær

Blend hvad der blendes skal, og ælt så det hele sammen i en stor skål. Udstikkes evt. med fine forme eller glas i ønsket størrelse. Dehydreres ved 40 grader i 15 timer.

Appelsinfyld (lidt tilovers)
1,3 dl cashewnødder, udblødt i 25 minutter
Saften af 1,5 appelsin
3 spsk kokosolie
2 spsk agavesirup
10 dråber appelsin essens

Det hele blendes til en cremet masse, denne stivner ved nedkøling pga. kokosolien. Påfør cremen på halvdelen af bundene og sættes på køl, overdækket. Når massen har sat sig en smule, lægges toppen på - stadig på køl. Spis samme dag hvis ikke kiksene skal blive bløde - så er effekten blot som hvis de ikke var blevet dehydreret, stadig lækker, men uden pointen :) hvis ikke de kan spises samme dag, sæt dem på frost - så bliver de ikke bløde, men samtidig ikke stenhårde pga. det lave vandindhold.

1 kommentar:

  1. Nøj de ser lækre ud Stiine mus! Kanel-kiks og appelsinfyld <3 Heldige Tanja :)

    SvarSlet