Her serveret med lækker, lækker svampepostej (simpel, simpel) og avocado.
Ingredienser til 2 brød
- 3 dl vand
- 1 dl soya yoghurt, tempereret
- 1 dl gulerodsjuice, tempereret
- 50 g gær
- 1 spsk flydende honning
- 1 spsk salt
- 75 g solsikkefrø
- 300 g fuldkornsspeltmel
- 150 g quinoamel
- 150 g fuldkornsrismel
- 200 g revne gulerødder
- Juice eller vand til pensling
Gær opløses i vand, tilsæt honning og salt.
Tilsæt først spelt- og quinoamel, og juster til passende konsistens med rismel.
Lad hæve lunt en times til.
Form to brød og placer dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem.
Lad efterhæve en halv til en hel time.
Bages ved 200 grader i 30 minutter.
Svampepostej, til 2 personer
- 1 rødløg, snittet
- 250 g champignon, i kvarte
- evt. 1-2 fed hvidløg
- 1/2 citron, saften
- 3-5 spsk tamari eller soyasauce
- Peber, smag til
Steg rødløg i halvdelen af citronsaften og tamarien til de er bløde.
Tilsæt resten af væsken hvis nødvendigt - i hvert fald når champignonerne steges med.
Blend groft med en stavblender og smag til med peber (tamari giver rigeligt med saltet smag).
Ingen kommentarer:
Send en kommentar