fredag den 23. august 2013

Fuldkorns gulerodsbrød med spelt, quinoa og rismel + en svampepostej

Da Christin var på besøg for nu godt et par uger siden, begav vi os ud på et bageeventyr. Hverken hun eller jeg bager normalt (tildels pga. min miniovn) fordi vi ofte har problemer med at fordøje brød. Så det var krav, at der skulle være godt med fuldkorn og kostfibre i. Denne weekend lånte vi nøglen til kollegiets fællesrum og udnyttede den store ovn. Trods manglende erfaring, var vi ret stolte af det ellers rimelig random brød vi fik lavet. Det smagte godt, havde en alright tekstur ;) og lå ikke for tungt i maven. Og toppen af det hele var at maven havde det godt efterfølgende. Dog hævede det ikke helt fantastisk godt ;) nuvel, plads til forbedring!

Her serveret med lækker, lækker svampepostej (simpel, simpel) og avocado.


Ingredienser til 2 brød
  • 3 dl vand
  • 1 dl soya yoghurt, tempereret
  • 1 dl gulerodsjuice, tempereret
  • 50 g gær
  • 1 spsk flydende honning
  • 1 spsk salt
  • 75 g solsikkefrø
  • 300 g fuldkornsspeltmel
  • 150 g quinoamel
  • 150 g fuldkornsrismel
  • 200 g revne gulerødder
  • Juice eller vand til pensling

Gær opløses i vand, tilsæt honning og salt.
Bland med yoghurt og gulerodsjuice, og rør med solsikkefrø.
Tilsæt først spelt- og quinoamel, og juster til passende konsistens med rismel.
Lad hæve lunt en times til.
Form to brød og placer dem på en bageplade med bagepapir, pensl dem.
Lad efterhæve en halv til en hel time.
Bages ved 200 grader i 30 minutter.


Svampepostej, til 2 personer
  • 1 rødløg, snittet
  • 250 g champignon, i kvarte
  • evt. 1-2 fed hvidløg
  • 1/2 citron, saften
  • 3-5 spsk tamari eller soyasauce
  • Peber, smag til

Steg rødløg i halvdelen af citronsaften og tamarien til de er bløde.
Tilsæt resten af væsken hvis nødvendigt - i hvert fald når champignonerne steges med.
Blend groft med en stavblender og smag til med peber (tamari giver rigeligt med saltet smag).


Ingen kommentarer:

Send en kommentar