mandag den 21. november 2011

Fennikelsuppe, raw falafler og pesto

Fennikelsuppe: Opskriften klippede jeg ud fra et Q-magasin for over et år siden. Men lækkert jeg havde gemt den og endelig fik den afprøvet. Opskriften er Thorbjörg Hafsteinsdottirs.

Til 2-4 personer
Ingredienser:
1 fennikel
1 skrællet hvidt løg (ikke hvidløg, det læste jeg det først som, men det nåede ikke at gå galt:) )
2 spsk. kokosolie
1 spsk. æblecidereddike eller hvidvinseddike
1/2 tsk stødt fennikelfrø
1 l vand
1/2 spsk. Herbamare grøntsagsbouillon (kan fås i f.eks. Kvickly)
1 spsk. jomfruolivenolie
Friskmalet hvid peber
Sorte oliven (disse undlod vi)

Skær løget og fenniklen i grove stykker. Varm olien i en gryde og svits fennikel og løg. Tilsæt eddike og stødt fennikel. Tilsæt vand og bouillon og kog suppen i 30 min. Kom det hele i en blender og kør, indtil suppen er blød og jævn. Hæld eventuelt suppen tilbage i gryden og varm den op. Smag til med peber. Suppen kan både serveres kold og varm - begge dele smager rigtig godt. Top eventuelt suppen med sorte oliven skåret på langs. En skive brød klæder den.

Raw food falafler: Opskriften fandt jeg under "opskrifter" på www.rawandmore.dk

Ingredienser:
1 gulerod
½ løg
2 dl pistacienødder
1½ dl mandler
1½ dl solsikkefrø
½ dl sesamfrø
½ dl hampefrø (dem havde vi ingen af, men det fungerede fint uden)
et lille bundt persille
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødte korianderfrø
1 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
3 spsk hampeolie
pink himalaya salt
Blend gulerødder, løg, hvidløg, persille og halvdelen af olien i en food processor. Det skal hakkes rigtig fint og derefter puttes i en skål.
Kom så mandler, solsikkefrø, salt og spidskommen i food processoren og finhak dem, tilføj pistacienøddene og lad dem blive hakket let sammen med.
Put nøddeblandningen i skålen med grøntsagerne sammen med citronsaften. Bland det hele godt, suppler op med lidt vand, hvis falaflerne ikke kan hænge sammen.
Rul dem i sesamfrø.
De kan spises, som de er, eller dehydreres i 4-6 timer. Spises med ketchup (se opskrift på rawandmore.dk).
Pesto:
Ingredienser:
1/2 bundt persille
1 potte basilikum (jeg havde ikke så meget frisk basilikum, så tilføjede lidt tørret)
1 stor håndfuld rucola
35 g mandler eller anden slags nødder
1 1/2 dl olivenolie
1/2 fed hvidløg
salt & peber
1-2 spsk citronsaft
Blend det hele til en grov pesto. Kom den på glas, smør den på brød, eller som vi brugte den i går til quinoa. Man kan også koge fuldkornspasta, vende den i pesto og toppe med semi-dried tomater.
Den kan holde sig 2-3 dage i køleskabet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar