mandag den 3. februar 2014

Græskarcookies med chokolade

Jeg har længe haft et lille græskartrip. Og nu resulterede det så i dehydrerede cookies. Skønt med pekannødder, græskar og chokolade. Et fremragende eksempel på, at plus og plus faktisk ikke behøver at give minus. Disse er ikke fuldstændig raw pga. græskarpureen, men jeg har alligevel valgt at dehydrere dem. Og så er de fri for gluten, laktose og sukkerfri i den forstand, at der ikke er brugt hvidt sukker, men dadler til at søde med. 


Græskarcookies
5 store eller 10 små cookies (små på billedet)

- 70 g pekannødder, blendet til mel
- 5 dadler + 1/2 dl vand
- 3 spsk græskarpure (hjemmelavet, fra frost)
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk kanel
- 1/4 tsk kardemomme
- 2 spsk grofthakkede chokoladestykker (her raw) eller kakaonibs

1. Blend pekannødder til mel i en food processer. 
2. Fyld nøddemelet i en stor skål og bland med krydderier.
3. Blend dadler med vand. Skrab siderne ned undervejs og tilsæt græskarpure. Blend til en ensartet masse.
4. Rør dadelmassen sammen med nøddemelet og fordel dejen på dehydrator sheets.
5. Store cookies dehydreres ved 40 grader i 16-20 timer, og små i ca. 12. Hav in mente, at de stadig gerne må være lidt fugtige i midten. Husk dog, at des fugtigere du lader dem være, des kortere holdbarhed.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar