lørdag den 13. oktober 2012

Chokolade bars, med lavendel og lakrids

Med inspiration i Caroline Fibæk, lavede jeg sidste dag yderst lette chokolade bars! Jeg lavede en mørk chokolade med grønne khorog rosiner og lakridspulver, og en hvid chokolade med kokosmel og lavendelsmag. Smagen af lavendel blev dog næsten sæbeægtig, da den er så kraftig. Så tror jeg skal lave dobbeltportion hvis ikke smagen skal være for kraftig i den lyse chokolade. Fik desuden for meget kokosmel i den. Og måske denne skulle være med lakrids næste gang? Eller små stykker tørret abrikos?



Mørk chokolade med rosiner og lakrids:

Fyld:
1 spsk kokosmel
1 spsk kokosblomstsukker
1 spsk khorog rosiner (rawandmore.dk)
Drysses i bunden af en tupperware eller lign. Rækkefølge ligegyldig, kan også blandes. Dog rosiner øverst for at sikre det hænger sammen.

Chokolade:
1/2 dl smeltet kakaosmør
1 spsk kakao
1/2 spsk lucuma pulver (rawandmore.dk)
1-2 spsk agavesirup
1/2-1 tsk lakridsrodspulver

Kakaosmør smeltes over vandbad og røres op med resten, på nær lakrids. Hæld chokolademassen ud over fyldet i tupperwaren, drys med lakridsrodspulver. Stilles på køl en times tid, og skæres eller brækkes i små pasende stykker.

Hvid chokolade med lavendel

Fyld:
1 spsk kokosmel
2 spsk kokosblomstsukker
Drysses i bunden af en tupperware eller lign. Rækkefølge ligegyldig, kan også blandes.

Chokolade:
1/2 dl smeltet kakaosmør
1 tsk (med top) lucuma pulver
1-2 spsk agavesirup
1 dråbe æterisk lavendel olie

Kakaosmør smeltes over vandbad og røres op med resten. Hældes ud over fyldet i tupperwaren og stilles på køl en times tid. Skæres eller brækkes i små stykker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar