fredag den 14. september 2012

Køkkenøvelse: Vegetabilier og bælgfrugter

Idag har vi haft køkkenøvelse omhandlende vegetabilier og bælgfrugter. Sikke en masse fantastisk mad vi fik lavet! Har fået godt med inspiration da jeg kunne tåle stort set det hele, så der er et par opskrifter jeg selv skal prøve af herhjemme - mærket med fed. Både tærte, fritter og samosa smagte ellers super! Minibuffet bestående af følgende fra Ingeborg Suhrs kogebog "MAD":

Salater:
- Savoykål med stegte æbler
- Rosenkålssalat
- Grønkålssalat m. jordskokker

Kartoffelretter med vidt forskellige udtryk og konsistens:
- Kartoffel blinis
- Kartofler i papir (bagte pommes frites)
- Kartoffel/sellerimos
- Samosas med fyld af kartofler og ærter
- (Kartoffelsalat med rucola og parmesanost)

Bælgfrugter
- Linsesalat (grønne linser kogt med krydderurter) med cherrytomater
- Limabønner med hvidløg vendt i æblemost mm. 
- Hummus
- Falafel
- Linsepure med karry
- Bønnesalat med sortøjebønner (+ tomat, avocado og forårsløg)

Andet:
- Oste/spinat tærte af grahamsmel
- Flødestuvede skorzonerødder ("fattigmands asparges")
- Ratatouille af løg, hvidløg, rød og grøn peberfrugt, squash, aubergine og tomat + balsamico

Billede venligst udlånt af Trine:)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar