søndag den 2. juni 2013

Raw drømmekage med kokossukker

Til min fødselsdag sidste mandag serverede jeg disse raw karamelkager med opskrift af Caroline Fibæk. Hit! Den simpleste og letteste opskrift jeg længe har lavet, som virkelig fejer benene væk under en. Karamelbund med crunch og drømmetopping med fantastisk smag fra vanilje og kokospalmesukker. Ai ai ai... Kan anbefales.


Ingredienser til 4-5 stk.

Karamelbund:
  • 2 dl cashewnødder (eller mandler)
  • 7 dadler
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 spsk lucumapulver
  • 1 spsk mesquitepulver
  • 1/2 macadamianødder (jeg brugte afhindede mandler)
Kokosdrøm-topping:
  • 1 dl kokosmel (evt. kun 2/3 dl)
  • 2 spsk kokospalmesukker
  • 1 tsk kokosolie
  • 1/2 tsk vaniljepulver
Fremgangsmåde:
  1. Blend cashewnødder til mel i en food processor, og hak mandlerne groft.
  2. I en skål moses dadler til en blød masse (med ske eller fingre) - mos med kokosolie, lucuma, mesquite, cashewnøddemel og til sidst mandler.
  3. Fordel i en tupperware med bagepapir, eller form små kager med hænderne. Stil på køl.
  4. Bland ingredienserne til krymmel i en lille skål og rør godt sammen. 
  5. Fordel krymmel på kagen og pres fast. Opbevares på køl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar