torsdag den 19. juli 2012

Vegetarburgere med søde kartofler og bønner

Søndag var der endelig madklub igen! Trine og jeg lavede mad, og så fik jeg lov at møde Kasper. Vi var tre til bords og fik testet den flotte opskrift på vegetarburgere med søde kartofler, og det blev simpelthen bare godt! Også selvom ingredienserne ikke endte med at matche opskriftens, og selvom bøfferne ikke fik den flotte orange farve som hos Lunchbox Bunch. Men men...

Vores ingredienser til 8-10 store vegetarbøffer:
4 søde kartofler
2 dåser røde bønner (dåse)
Sigtet speltmel efter behov
En smule rugmel(!) ;)
En smule honning
Citronsaft
Tamari
Al verdens krydderier... Gurkemeje, tomatsalt, sesamsalt...
Vand

Evt: Rasp og sesamkerner til at vende bøfferne i inden stegning

Og så blendede vi det hele til uigenkendelighed. Bøfferne blev ret falafel agtige, smagte rigtig godt! Dog rimelig rustikke, især på dag to. Men vil måske forsøge kun at mose ingredienserne sammen næste gang som opskriften siger. "Dejen" smagte ret melet, men da bøfferne kom på panden og blev stegt sprøde i godt med kokosolie, kom krydderierne til sin ret. Det var et super lækkert måltid!!

Tilbehør af rå løg, spinatblade, avocado, dijon sennep og den gode røde Urtekram pesto. Dertil hjemmebagte grovboller af spelt- og rugmel som mættede rigtig godt.









Vellykket måltid, og så endda med rødbedekage og cantaloupe melon til dessert!

tirsdag den 17. juli 2012

Pasta med broccoli, laks og pesto af basilikum

Lige et billede fra sidste aftens måltid. Inspiration til broccoli! Vi fyrede op for en ellers ganske simpel ret som med pestoen fik broccolien til at forsvinde ret let;)

Men i hvert fald. Vi kogte 300 g pasta i 8 minutter før vi tilsatte 400 g broccoli i buketter og 1,5 snittet løg, som kogte med de sidste 3 minutter. Imens røg laksefiletter i ovnen med salt, peber og citron. Vi lavede en let pesto på slump, og vendte den med pasta og grønsager. Ved siden af; kålsalat med krydderurter, og voila! Simpelt, simpelt, simpelt!

Pesto: Ruccola, basillikum, pinjekerner, ristede mandler, en smule olie, citronsaft, salt og peber.


søndag den 15. juli 2012

Chokoladekage med rødbede, "sukkerfri" - 2nd edition

I aftenens anledning, madlavning med Trine, og hendes Kasper, er der allerede gang i det glade køkken igen: Chokoladekage med rødbede - 2nd edition.

Jeg har foretaget nogle små ændringer, denne gang:

50 g kokosolie + 40 g olivenolie - let opvarmet så det er helt flydende
110 ml agavesirup eller honning
65 g kakaopulver (Valhrona og coop)
250 g rå ræven rødbede
3 æg
2,5 dl mel af rug og havregryn - blendet. Evt. bare rugmel?;)
1,25 dl fint speltmel
2 tsk bagepulver
2 knsp salt
Lidt kokosmel til indersiden af den smurte bageform

Bages 25 minutter ved 175 grader.

Og det viser sig faktisk at dette er endnu bedre! Sødere, selvom det ikke er meget mere sirup og kakao som er i, og så endda med fuldkorn :)

Kagen har en god konsistens, selvom den ikke hæver så meget. Jeg har brugt en stor rugbrødsform som portionen udfylder, og hvor kagen bliver 5-6 cm høj.

Virker desuden godt til både kaffen og som del af en lille dessert tapas;) her sammen med bananis med vanilje og valnødder, chokolademousse med et strejf af jordbær og Sydamerikas svar på Nutella, en karamelcreme af en slags!


fredag den 13. juli 2012

Chokoladekage med rødbede

Har også nydt godt af at befinde mig i Svendborg igen, i et hjem med en ovn! Hvor er det rart at kunne bage. Har længe ville afprøve denne vilde chokoladekage med rødbeder fra Green Kitchen Stories, så det blev på denne feriefredag. Jeg har modificeret opskriften efter køkkenskabets indhold, og efter min allergi.

Ingredienser:
100 g olivenolie (brugte kun 90, evt. kokos næste gang)
125 ml agavesirup (brugte kun 100 ml)
50 g mørk chokolade (70%) (jeg brugte 50 g kakaopulver, Valhrona)
250 g rå ræven rødbede
3 æg
375 ml spelt mel
2 tsk bagepulver
5 spsk kakaopulver (undlod jeg)
1 knsp salt
Lidt kokosmel

Ellers samme fremgangsmåde som opskriften. Kagen fik dog 30 minutter istedet for 25, derfor er den heller ikke så fugtig som hos GKS. Dog god konsistens. Men resultatet er faktisk blevet godt, selvom kagen ikke er direkte sød. Den bliver ikke rigtig vammel for mig i hvert fald... Og så kan det som bekendt være svært at stoppe. Så måske jeg kunne finde på at bruge 125 ml næste gang! Jeg synes godt jeg kan smage et lille hint af rødbede, men det virker. De andre spiste kagen med jordbær og vanillecreme. Jeg tænker måske lidt på coconut whip cream? Billede fra GreenKitchenStories:


"Sweet potato rice" - ris med søde kartofler

Sad og surfede opskrifter idag, startede på denne fine burger med søde kartofler fra Lunchbox Bunch(afprøves søndag?), og så eskalerede det fuldstændig! Ekstase. Jeg fandt en masse fine opskrifter og flere med vores darling, den søde kartoffel.

Her til aften fulgte vi denne opskrift på "sweet potato rice", ganske simpelt - færdige ris vendt med moste søde kartofler efter de havde været en tur i ovnen. Herefter tilsmages risblandingen med en smule agavesirup, frisk hvidløg evt. + salt og peber. Super, super, super.

Billede lånt fra LunchboxBunch:


Vi undlod tofu og lavede portionen som tilbehør, da det idag var tid til rester:) Opskriften siger 1 medium kartoffel til risportionen. Efter at have prøvet det, brugte jeg 2 stk, hvilket ikke var nok til 5 personer. Hvis retten skal blive så orange som på billedet, skulle jeg vidst have brugt alle 4 kartofler.

Tjek desuden den smukke fersken/avocado salat øverst i indlægget på Lunchbox!

Fandt også en opskrift på fyldte, ovnbagte søde kartofler. Stuffed med alt muligt! Til inspiration?