tirsdag den 24. januar 2012

Raw dessert: Jordbæris, chokoladesmør og nøddevafler

Så skal jeg love dig for at du får SPAM missy! Og V.I.P. Anna;) Jeg fik også lavet os herhjemme en nice dessert sidste dag! I bunden af glasset havde jeg lavet en "rawtella" fundet på Carolines gamle blog, super god! Ovenpå en Jordbæris og små nøddevafler med chokolade. Vaflerne er efter opskriften på kagebunden<3 fra Carolines "Ganache a trois kage" som jeg blev helt vild over. Den er så god, og nu fandt jeg endelig en anden måde at bruge den på:) det smagte vildt godt! Der måtte dog gerne have været lidt mere, især af den rawtella, den kan næsten heller ikke ses i bunden af glasset jo...

Jordbæris:
2 små bananer (evt. frosne)
1 håndfuld frosne jordbær
Lidt vanilje

Græskarpasta og torsk

Nu havde jeg cravet på græskar længe nok, og igår fik jeg endelig købt mig et flot butternut. Så her til aften stod jeg for græskarpasta og min mutti for torsk som hun lavede i ovnen med citron og persille. Jeg brugte Green Kitchen Stories fine opskrift igen fordi den nemlig er reet lækker. Tror bare at jeg vil undlade chilien helt hvis jeg skal lave det kun til mig selv i fremtiden;) Sovsen har den der rigtig lækre sødme, men jeg synes måske der mangler den der smag af tilfredsstillelse, "afklarethed"- edge! Måske hvis man nu koger græskarstykkerne i boullion istedet for bare i vand, for følte der var et rigtig stort saltbehov selvom jeg normalt ikke er sådan en lille gris. Med resten af græskaret er planen at forsøge mig med græskarrissotto i morgen!

Selleriburger, 3rd edition


Her i forgårds fik vi nu god mad herhjemme! Denne gang havde min mor lavet en anden version af selleriburgeren. Her fik vi den med hummus, en tomat/rødkåls salat med hampefrø, citron, persille og mynte, og en anden salat af rosenkål citron og ristede, hakkede mandler. Det var godt, og fuldstændig anderledes fra både den vi to lavede sammen, og den anden jeg har prøvet med rødbede, peberrod og spinat. Jeg var så på kødvognen den dag, men kunne godt tænke mig at prøve med en rødbedebøf istedet!

søndag den 22. januar 2012

Indisk linsesuppe og avocadosalat med belugalinser

Madklub tirsdag den 10. januar. Linseparty! Denne tirsdag stod menuen på indisk linsesuppe og en avocadosalat med beluga linser. Det var nemt og lækkert, lige som det var rart nu vi havde været nede at danse forinden. Portionerne var så man ikke overspiste sig og det var godt! Alligevel skal man altså bare passe på med at spise så mange linser på én gang... Altså! Nu har jeg også undladt et billede af suppen, for de blev altså ikke just pæne.


Til salaten brugte vi 200 g belugalinser, 5 rosenkål, 2 avokadoer og purløg. Dressingen bestod af 4 spsk olivenolie, saften fra 1/2 citron, 1 spsk sennep, 2 spsk æble(cider)eddike og lidt havsalt.

lørdag den 21. januar 2012

"Fredsfisk" og grøn salat

Idag kom jeg hjem fra arbejde klokken 16 og tænkte, jeg gider virkelig bare ikke. Så skulle jeg følge Luna Månebarns princip og ganske simpelt smække en masse halve rødbeder i ovnen med krydderier? Men dertil nåede jeg bare aldrig! Jeg faldt over en opskrift hun havde på "fredsfisk" - panerede pastinakker og tænkte bare gotta! Jeg lod mig kun inspirere af opskriften da jeg ikke havde alle ingredienser. Derfor blev det ikke fuldstændigt fantastisk, men det har virkelig potentiale :) pastinakkerne fik jo stadig den lækre smag og gode bløde konsistens af stegningen. Som panering blandede jeg bare lidt fuldkornsmel med sesam og krydderier, men det ville ikke rigtigt blive på fiskene... Så jeg følger nok Lunas fremgangsmåde næste gang. Som tilbehør lavede jeg mig en salat af hvidkål, fennikel, squash, honningmelon, solsikkekerner og rosiner, og så lige med lidt af den super gode raw karry sovs.

torsdag den 19. januar 2012

F... fabulous fudge! Raw.

Tremendous fudge jeg har lavet her til eftermiddag! Opskriften var fra Caroline Fibæks nye "Nyd dig sund" og jeg er helt amazed. Jeg har aldrig smagt "ægte" fudge, men det kan umuligt være bedre! Det må jeg lave til dig en dag.

1 dl kakaosmør (jeg fik formentlig lidt mere, lidt svært at aflæse når det endnu ikke er smeltet)
2 spsk kokossmør (havde jeg ikke, men blev fint uden alligevel!)
10 medjool dadler
1 spsk mesquite
1 spsk lucumapulver
1 tsk vaniljepulver
1 spsk solsikkelecithin
4 spsk Psyllium-frøskaller (erstattede jeg med 4 tsk brun hirse)
6 spsk vand (nøjedes med 3 eller mindre, da min masse sagtens kunne binde sammen uden)

Fudgen kom i fryseren og var efterfølgende ikke til at få ud på pæn vis, for det første fordi massen ikke bliver rigtigt hård, og fordi jeg havde glemt bagepapiret i formen. Det er altså vigtigt når massen er så fedtet! Note: Husk husk husk! Såeh, ikke så dekorativt, og derfor ikke et billede;)

Måske er det 1 dl smeltet kakaosmør der skal til? I så fald ville fudgen måske stivne mere i fryseren og være nemmere at få ud i fine firkanter?

mandag den 9. januar 2012

Reformhaus

På vores lille blå og grønne værelse på THE GENERATOR sidder jeg med en af mine mange yndlings frugter: pomeloen!

Hjemmefra havde jeg printet adresser på helsekostforretninger i Berlin. Og vi fandt dem. Og jeg købte bl.a. en multi-vitamin drik og en detox drik:

Ingredienserne i multivitamin drikken:

Også ingredienserne i detox drikken:

Raw food varer var umiddelbart ikke så udbredt i deres butikker.
Vi stødte ofte ind i butikker ved navn: "Bio Company". Rigtig fine økologiske supermarkeder må man sige!

Uforglemmelige madminder fra Berlin

Sidste uges ferie til Berlin gjorde mig glad i låget, ikke mindst pga den fremragende mad og wow hvor var det billigt.
Hvis du nogensinde skal til Berlin vil jeg anbefale den måske bedste restaurant jeg nogensinde har været på, hvert fald i Berlin, nemlig RESTAURANT THAI INSIDE Dircksenstr. 37, 10178 Berlin.
Kan desværre ikke finde ud af at vende alle billederne, jeg/computeren forstår det ikke :(
Jeg havde spist godt tidligere på dagen og følte for at bestille en salat. Det blev denne:

En smukt anrettet salat af spicy green papaya (lavet til spaghetti strimler), kylling med et tykt lag tomat-velsmagende-mos, peanuts, lime, supergode rejer og mere husker jeg desværre ikke fra menukortet. Tror retten hedder noget ala "SOM TUM". Desværre kan jeg ikke finde salaten på restaurantens hjemmeside, men nøj hvor var det en lækker salat. FYLDT med masser af smag og det overraskede mig, at papayaen ikke var sød. Green papaya har jeg efterfølgende fundet ud af, er en umoden papaya, som benyttes som squash. Jeg skal så meget på udkig efter grønne papayaer i asiatiske supermarkeder og lave den til spaghetti.. og så må jeg forsøge, at give den lige så velsmagende selskab som på Thai Inside.
Silas fik denne salat med indbagte rejer og avocado (et billede forfra og bagfra)

Desserten:

Fra menukortet: "BUA LOI: Coconut meat and small balls from pumpkin, Thai sweet & Taro potatoes and pandan leaves served in a coconut milk & palm sugar sauce."
Ved første mundfuld overraskede det mig, at desserten var varm. Selveste kokosmælks-saucen var mild, sød og cremet (mindede mig lidt om "æggemælk" hvis du kender den dessert - jeg fik det som barn). Og græskar- og kartoffel-kuglerne havde en rigtig lækker og spøjs konsistens.
Har aldrig prøvet en dessert med græskar og søde kartofler, men jeg er solgt til denne! I Silas frugtpynt var der kiwi, hvilket han sagde passede perfekt til den varme cremede kokos-sauce.

Det var ret tilfældigt og heldigt hvilke restauranter vi kom på, for vi gik rundt ukendte steder og ledte. Efter at have gået rundt i en kold frisk vind længe, var suppe lige sagen for Silas:

Suppen var med nudler og kylling. Han sagde, at den smagte af utrolig meget og han var fuldstændig solgt til den.
Jeg fik denne hovedret:


Det ser måske ikke ud af meget, men under risene, karrysaucen og den sprøde salat gemte der sig mange kyllingestykker. Min mad smagte også af rigtig meget, virkelig lækkert! Både Silas og min tallerken var kæmpe store og prisen lille. Vi kom hver af med 40-50 kr. (uden drikkelse)

Silas er glad for fisk, han havde dog kun prøvet noget meget tørt sushi før, så jeg plagede ham om, at vi skulle have det en dag, så han kunne få en frisk og god oplevelse.


Ret flot med den orange kaviar (??).. og det havde jeg ikke prøvet før, men ret sjovt at tygge på de springende orange fiskeæg (?).

På en australsk restaurant valgte jeg denne vegetarret med ris, kikærter, søde kartofler og krydderier. Mmmh :P

Æggemuffins, grønkålssalat med druer og granatæble, rodfrugter og karrycremedip

Et par aftener før juleaften så bordet således ud hos mig

Madklub d. 22. dec i Tved. Et bord fyldt med godter. Stiine og jeg havde mixet en grønkålssalat (med hjælp fra mutti!), bagt æggemuffins efter Thorbjörgs opskrift, bagt søde kartofler med vindruer (mmh, jeg elsker dem) og mixet en karrycremedip også efter Thorbjörgs opskrift.
Stiines tallerken - spot en reje! :)

Nu bliver det næsten for nemt, at spotte rejen!


Grønkålssalat/pyntet juletræ (jeg finder mange ligheder). Vigtig note: granatæbler i salater smager såå lækkert. De er dejligt søde, lækre sprøde og saftige at tygge på. Der er desuden fintsnittede forårsløg, ristede græskar- og solsikkekerner, dressing (af vineddike med hindbærsmag (lignende kan sagtens bruges), citron, salt & peber, evt olie) og masser af meget finthakket grønkål i (hakket i foodprocessor).


Æggemuffins med bl.a. gulerødder og løg. De blev nu også ret gode. Lækker saftig konsistens, med mild krydret smag. Rigtig gode til madpakke! Og så vil man kunne spise et hav af cremer, dip og andet på/til.


Karrycremen syntes vi manglede karry-smag.. Vi tilsatte ekstra af nogle af ingredienserne.. den blev helt okay, men tror dog, at Stiine har en noget lækre opskrift på en raw karry sauce, nemlig den du allerede har lagt ind her. Den ser jeg frem til at prøve :)

Til desserten denne torsdag vil jeg bare sige: Na na na naa na. Strip! Strip for mig!

Glæder mig MEGET til linsefesten i morgen, det bliver viildt nice, det er jeg slet ikke i tvivl om. Stiine - derudover glæder jeg mig til, at give dig gaven smukke pige!

søndag den 8. januar 2012

Chokolade/appelsinkugler

Mine forældre var i København sidste dag, og min mutti havde en rar gave med hjem til mig. De havde været på SimpleRAW restauranten, og de havde Carolines nye "Nyd dig sund" bog med hjem til mig. Her til aften tog jeg udgangspunkt i hendes simple opskrift på chokoladekugler og lavede mine egne med appelsin. Mine blandingsforhold var lidt random da mine dadler var for bløde(ja! Det kan de også være).

Men men:
7 medjool dadler
1 spsk kokosolie
3 spsk kakaopulver
1 knsp himalayasalt
1 spsk kakaopulver(til at trille kuglerne i)
+ lidt havregryn
+ 5 dråber appelsinolie

De smagte utrolig godt!

mandag den 2. januar 2012

Rødbedebøffer, rødkålssalat og paté

Her til aften lavede jeg rødbedebøffer med udgangspunkt i denne opskrift fra Green Kitchen Stories. De blev rigtig vellykkede, og smagte super. Jeg lavede lidt om på opskriften da det ikke var alle ingredienser vi havde.

Jeg blandede æg, koriander og spidskommen med de stegte, revne grønsager og fyldte en tilpas mængde hirseflager i blandingen, så den ikke var for vandet. Ca 1 dl, og så undlod jeg soyamælken. De blev stegt 6-7 minutter på hver side ved først middelhøj og så lav temperatur. Og de hang ikke fast på panden så forholdende var fine. Næste gang vil vi se om de kan bages i ovnen.

Dertil lavede vi en rødkålssalat som jeg fandt i mit "fit living" blad som skulle være rig på antioxidanter. Rødkålssalat med sesam og solsikke:

1/4 finthakket rødkål
1 bundt hakket (thai)basilikum
2 spsk sesamfrø
2 spsk solsikkekerner

Dressing:
5 spsk olivenolie
saft af 1 citron
havsalt

Og så lavede mor en paté af hvad der lige var i køleskabet. Først steges de kogte ris fra igår med løg, gulerødder, mandler, pekannødder og krydderier. Derefter blandes det med æg og soya cuisine og så en time i ovnen. Simpelt og godt! Desværre kommer farverne ikke rigtigt til sin ret...

Fantastisk god raw karrysauce

Lige den fantastisk gode opskrift på Vibeke Amdisens karrysauce som jeg fortalte om. Den er virkelig tilfredsstillende og har en smag der er alt andet end flad!

Ingredienser:
1 dl olivenolie
1/2 - 1 spsk gul karrypulver (pas på den ikke er for stærk)
1 tsk gurkemeje
1/2 dl frisk koriander (jeg har prøvet med stødt, det virker også fint)
3 spsk mandelsmør (kunne også sagtens erstattes med peanutbutter)
2,5 spsk agavesirup
1,5 spsk kokosolie
1/2 dl kokosmel
1 spsk friskpresset citronsaft

Alle ingredienser blendes i food processeren til en ensartet konsistens. Jeg tilsatte et halvt lille æble(dog ikke for surt) og lidt vand, det synes jeg passede bedre på konsistensen. Det går vældig godt til både squash/gulerods pastaen men også de gode fuldkorns!

Håber i er ved at være kommet godt til Berlin:)